13.09.2022.

Razmjena iskustva s američkom Agencijom za šume

Dana 13. rujna 2022. godine Projektni tim, uz prisustvo drugih partnera na projektu LIFE CROLIS ugostio je gđo. Kelsey Aho iz američke Agencije za šume (U.S. Forest Service).

Organiziran na inicijativu američke strane, sastanak je iskorišten za uvijek korisnu razmjenu iskustava u upravljanju šumskim zemljištem. Sudjelujući u projektu sprječavanja ilegalne sječe s makedonskom agencijom nadležnom za šume, gđo. Aho je saznala za projekt LIFE CROLIS te je tijekom sastanka iskazala posebno zanimanje za tehničke i upravljačke aspekte projekta CROLIS. Kako bi ju što bolje upoznao sa ciljem i očekivanim rezultatima projekta, voditelj projekta g. Domagoj Krnjak održao je i kratku prezentaciju projekta te je sastanak zaključen iskazanom voljom obiju strana za daljnjom suradnjom.

Američka Agencija za šume osnovana je 1876. godine, djeluje pod nadležnošću saveznog Tajništva za poljoprivredu, a danas broji oko 30.000 zaposlenih koji u svojoj nadležnosti upravljaju s preko 78 milijuna hektara šuma i travnjaka u Sjedinjenim Američkim Državama. U svojoj djelatnosti Agencija provodi i mnoge međunarodne programe i projekte.

Podjeli ovu novost koristeći: