06.09.2023.

U Vukovaru održana radionica LIFE CROLIS (Tip 1)

Radionica LIFE CROLIS projekta (Tip 1), kao prva od, ugovorom predviđene dvije za predstavnike lokalnih vlasti i hrvatske stručnjake iz stručnog područja praćenja zemljišta, održana je 5. rujna 2023. godine u Vukovaru.

Cilj radionica Tip 1 jest prijenos znanja stečenog tijekom razvoja projekta unutar zajednice hrvatskih dionika projekta CROLIS – institucija i stručnjaka pojedinaca. Primjenom dobivenih informacija i korisnih stručnih mišljenja od sudionika radionice osigurat će se pravovremeno ažuriranje podatkovnog modela i obrade podataka te njihova održiva upotreba za lokalne vlasti, relevantne institucije i nevladine organizacije.

Na radionici u Vukovaru predavanja su održali stručnjaci iz svih partnerskih institucija angažiranih na projektu, dok je ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dvije prezentacije održao voditelj projekta. Sudionici su pristigli iz  Upravnih odjela nadležnih za poljoprivredu, prostorno uređenje i zaštitu okoliša iz nekoliko kontinentalnih županija, županijskih javnih ustanova za zaštitu prirode te stručnih i znanstvenih institucija i nevladinih organizacija.  

Radionica u Vukovaru (Tip 1) organizirana je u sklopu Aktivnosti E1, a druga preostala radionica bit će održana u Zadru u nastavku provedbe projekta LIFE CROLIS. ​

Podjeli ovu novost koristeći: