10.06.2022

Projekt LIFE CROLIS na obilježavanju 30. godišnjice Programa LIFE

10. lipnja 2022. godine u okviru obilježavanja 30. godišnjice Programa LIFE predstavljen je projekt LIFE CROLIS.

Prigodnim programom te izložbom fotografija aktualnih LIFE projekata u Hrvatskoj, u Izložbenom paviljonu Botaničkog vrta u Zagrebu obilježena je 30. godišnjica Programa LIFE Europske unije.

Svečanost je, u ulozi Nacionalne kontakt točke za Program LIFE u Republici Hrvatskoj, organiziralo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a tijekom njenog dvosatnog trajanja, kroz blitz prezentacije, predstavljano je 17 LIFE projekata koji se trenutno provode u Hrvatskoj. Projekt LIFE CROLIS predstavio je voditelj projekta Domagoj Stjepan Krnjak.

Događanje je otvoreno uvodnim govorima o dosadašnjim rezultatima i uspjesima Programa LIFE u Hrvatskoj, uz osvrt na brojne izazove koji nas očekuju u narednim godinama imajući u vidu trenutačne klimatske i okolišne prijetnje. U program proslave video prijenosom se uključio direktor odjela CINEA-e za Program LIFE, g. Angelo Salsi, a važnost Programa LIFE u svom je govoru istaknuo i ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović.

Na prezentaciji je sudjelovalo osamdesetak uzvanika iz javnih i državnih tijela, nevladinih organizacija te poslovnog sektora koji jesu ili još uvijek uspješno sudjeluju u projektima sufinanciranima sredstvima Programa LIFE.

Podjeli ovu novost koristeći: